

De Ceretto familie is onder andere bekend om haar kwaliteitswijnen uit de Langhe en de door Sol Lewitt en David Tremlett beschilderde kapel, dat als een kleurrijke baken tussen hun Barolo wijngaarden staat.
Beide restaurants hebben een andere benadering en daarmee ook een andere prijsklasse. In La Piola tref je de traditionele eenvoudige Piemontese keuken, in Piazza Duomo is deze keuken wel de basis, maar presenteert het zich op een chique, vernieuwende en verfijnde wijze. Een dolce kost er waar je elders in de Langhe een volledige Piemontees menù voor krijgt; ook van zeer goede kwaliteit en smaak, maar anders in presentatie. De groenten van beide restaurants komen uit de eigen moestuin van Crippa. Die staat natuurlijk ook in de Langhe.


Bij La Piola eet je van speciale borden, ontworpen door hedendaagse kunstenaars. De familie Ceretto steunt op vele manieren de kunsten en met deze borden zet La Piola eigenlijk een oude Italiaanse traditie voort: die van de Piatto del Buon Ricordo.
Bij een bezoek aan Alba, zeker langsgaan!