De Bottega is open op vrijdag (15-19.00 uur), zaterdag en zondag (9.30-12.30 en 15-19.00 uur). Als je er komt staan er twee Dolcetto wijnflessen open en kan je deze keuze van de dag gratis proeven. Toen wij er waren kon je een 'gewone' Dolcetto en een Dolcetto Superiore - Dogliani DOCG proeven.
In deze kelder krijg je een goed overzicht van welke wijnen van kwaliteit in het Dogliani gebied wordt gemaakt. Niet alleen, maar wel vooral Dolcetto wijnen. Het kan een eerste stap zijn ter oriëntatie, om vervolgens een van de producenten 'thuis' te bezoeken en aldaar deze en mogelijk andere wijnen te proeven en kopen.
De Dolcetto geldt over het algemeen als de makkelijkst te drinken wijn. Tenminste afgezet tegen de andere in de Langhe en Monferrato geproduceerde wijnen. Dolcetto drink je jong, meestal binnen een jaar of drie. Het mag vrij koel (16-20 graden) gedronken worden. Het productiegebied van de Dolcetto beslaat Bastia, Belvedere Langhe, Clavesana, Cigliè, Dogliani, Farigliano, Monchiero, Roccacigliè, Roddino en Somano. De Dolcetto Superiore heeft minstens één jaar verplichte kelderrust.
In bijvoorbeeld La Morra, Barbaresco, Canale en Verduno tref je ook dergelijke bottege. Allemaal met wijn, die in 'hun' gebied gemaakt wordt. Zie voor een overzicht van alle Enoteche en Bottege bladzijde 27 van mijn boek 'Genieten in Piemonte'.