maandag 7 juli 2014

Fietsen als Fausto Coppi op zondag 13 juli

Voor de liefhebbers van fietsen in de bergen is in het achterland van Cuneo kort geleden een nieuw parcours in gebruik genomen. Ter gelegenheid hiervan wordt op zondag 13 juli La Fausto Coppi fietstocht gereden. Er zijn twee niveaus.

Nieuw is het geasfalteerde traject tussen het Santuario di Valmala en Lemma, een traject deels met een panaromisch uitzicht en deels door de bossen.

La Fausto Coppi Granfondo gaat over 177 km en met een niveauverschil van 4125 meter.

Start is om 7.00 uur in de ochtend op het Piazza Galimberti te Cuneo en gaat via Busca, Costigliole Saluzzo, Piasco, Brossasco, Valmala, naar boven naar het heiligdom en het gehucht Pian Pietro (1345m), afdaling van 10 km tot Lemma, La Colletta di Rossana. Daarna door naar Dronero, Montemale, la Piatta Soprana (1136m), een klim naar de Fauniera (2480m) en afdaling naar de vallei Arma tot aan Demonte. Daarna nog Festiona, Madonna del Coletto (1310m), Valdieri, Borgo San Dalmazzo en aankomst in Cuneo.

La Fausto Coppi Medio Fondo gaat over 111 km en heeft een niveauverschil van 2500 km.

Deze tocht vertrekt ook om 7.00 uur vanaf het Piazza Galimberti in Cuneo, maar gaat dan via Caraglio, Valgrana, CAstelmagno colle Fauniera (2480m) en Madonna del Colletto (1310m) naar Cuneo.

Registratie: www.mysdam.it
Meer informatie: www.faustocoppi.net/it/